Memeler, vücut hatları ile bütünleşen ve bu anlamda bayanlar için son derece büyük bir öneme sahip uzuvlardır. Ancak her ne kadar mükemmel büyüklükte ve şekilde memelere sahip olursanız olun, çeşitli nedenlere bağlı olarak mutlaka bir şekilde deformasyona uğramaktadırlar. Bu deformasyonların başında gelen en önemli nedenlerden bir tanesi de hamilelik sürecinde başlayan ve doğum sonrasında da devam eden farklılıklardır. Bize başvuran birçok kadın, doğum sonrası meme büyütme ameliyatı olmak isterler.
Doğum Sonrası Meme Büyütme
Meme büyütme isteyen doğum yapmış bayanlarda, doğum eyleminin sonrasında, göğüslerde vücutta meydana gelen sarkmalar oldukça yaygın olarak görülen bir deformitedir. Hamilelik dönemi boyunca memeler gebelik hormonlarının etkisine bağlı olarak büyümeye başlarlar. Çünkü memelerin asli görevi yeni doğan bebeğe besin sağlamaktır. Buna vücut hazırlık yapar. Emzirme dönemi sona ettikten sonra ise, meme dokusu küçülmeye başlar. Atrofiye uğrar, yani doku kaybına uğrayarak küçülür. Küçülen bu meme dokusu ve meme derisinde gevşeklikler oluşmaya başlar. Bu da memelerin dokularının boşalarak küçülmesine ve sarkık bir hale gelmesine neden olur. Bu durum dolayısı ile hastanın isteğine bağlı olarak meme dikleştirme ve meme büyütme ameliyatı yapılır.
Şayet memeler küçükse ve sarkıksa, bu da hastayı rahatsız ediyor ise meme dikleştirme ve meme büyütme ameliyatı bir arada uygulanır. Bu estetik operasyonlar, emzirmenin tamamen kesilmesinin üzerinden 3-6 ay geçtikten sonra uygulanabilir. Meme Büyütme Doğum İlişkisi bu şekilde istenmeyen durumlara neden olmaktadır. Ve akabinde meme büyütme ameliyatlarını ortaya çıkartmaktadır.
Meme büyütme ameliyatı, hastanın tekrar hamile kalmasına engel bir duruma sahip değildir. Ancak ameliyattan sonra kadının tekrar doğum yapması ve emzirmenin sona ermesi ile tekrar meme dokuları toplayacak ve memeler aynı duruma gelebilecektir.
Doğum Öncesi Meme Büyütme
Meme büyütme ameliyatı olmak isteyen ve henüz doğum yapmamış kadınların en çok merak ettiği şey silikon taktırmak süt verme fonksiyonuna zarar verir mi şeklindedir. Silikon takarken meme bezi dokusu ile işimiz olmadığı yani silikonu meme dokusunun altına hatta pektoral kasın arkasına taktığımız için meme bezini zedelemeyiz. Hatta hiç dokunmayız. Bazı durumlarda silikon memeyi öne doğru iterek daha kolay emzirmeye bile neden olabilir. Sadece meme başından silikon takarak meme büyütme yaparsak, meme dokusunun içinden geçilerek işlem yapıldığı için süt kanallarına zarar verme ihtimali vardır. Bu yüzden hiç doğum yapmamış kadınlara meme başından silikon koyma yöntemini değil diğer alternatif meme büyütme yöntemlerini uygulamak gerekir.