güvercin göğsü ve kunduracı göğsü

Göğüs kafesi, kaburgalar ve onları önde birbirine bağlayan, halk arasında iman tahtası da denen sternum kemiğinden oluşur. Kaburgaların aralarında ve üstündeki kaslar bu yapıyı daha da güçlendirir. Göğüs kafesinde bazı anatomik bozukuluklar görülebilir. Bu deformiteler genelde doğumsaldır. Ergenlikte şiddetleri artar ve daha belirgin hale gelirler.  En sık görünen tip % 0.06 sıklıkla sternum kemiğinin öne doğru çıkık olduğu, tıpkı bir kuş göğüsü görünümü olan durumdur (pectus karinatum). Bir diğeri de göğüs kafesinin sternum kısmının daha çukurda kaldığı kunduracı göğüs kafesi şeklinde adlandırılan göğüs kafesi deformitesidir (pectus excavatum). Bu deformitelerin ağır olmayan formalarına sahip olan kişiler bu deformitelerin farkında değildir. Bize meme büyütme ameliyatı istemi ile başvurduklarında bizlerden öğrenirler.

Tabi bu bahsettiğim hafif deformiteler için geçerli. Ağır deformiteler zaten bize gelmeden kişide görsel, solunumsal veya kardiyak problemlere sebep olabildiği için, muayene ve hatta ameliyatlardan geçmiş oluyorlar. Bu derece düzeltme gereken durumlarda meme büyütme yapmadan önce göğüsteki ileri derece deformitenin düzeltilmesi gerekir. Zaten ameliyat gerektiren bozukluklar ergenlik çağında hallediliyor.

Kuş göğsüne damla, kunduracı göğsüne yuvarlak silikon

Kuş göğüsü ya da diğer adıyla güvercin göğsü denen deformitesi olan kişilerde memeler birbirinden uzak ve her iki yanda göğüs orta kısmına göre daha çukurda kalmaktadır. Bu deformitenin derecesine göre memelerin küçüklüğü ve ayrıklığı artmaktadır. Bu problemi olan bayanlarda sağ ve solda memenin bulunduğu alanın doldurulması hem göğüs kafesinin bu görüntüsünü kamufle eder hem de memelerin büyümesini sağlar. Edindiğim tecrübelere göre bu hastalarda yüksek profilli damla silikon kullanılması göğüs kafesinde daha orantılı yükselme sağlar. Böylece daha doğal bir görünüm elde edilebilir.

Kunduracı göğüsü deformitesi olan kişilerde memeler birbirine oldukça yakındır. Hatta meme uçları neredeyse birbirlerine doğru bakmaktadır. Memelerin iç kısmı çukurda kalmaktadır. Bu kişilerin uygun sütyen bulmaları da oldukça güçtür. Sütyenin orta kısmı çoğunlukla havada kalır. Bu deformite ile bize meme büyütme işlemi için başvuran hastalarda yüksek profilli yuvarlak küçük bir protez tercih edilirse, hem ortadaki çukur büyük oranda dolar hem de memelerde istenilen büyüklük sağlanmış olur. Memelerin orta kısmı dolgun olur. Bir çok meme büyütme yaptıran hastanın istediği gibi memeler birbirine çok yakın olur. Dekolte oldukça güzel olur. Göğüs ortasındaki çöküntü de kamufle olmuş olur.

Bu tür vakalara meme büyütme yaparken en büyük sıkıntı simetrinin sağlanması. İnce bir ayar gerektiriyor. Farklı boylarda silikon protez kullanımı ve ameliyatın gerekirse yağ enjeksiyonu ile desteklenmesi ile istenen eşitlik sağlanmış oluyor. Aksi taktirde benim şaşı meme dediğim farklı büyüklük ve şekilde bir durum ortaya çıkar.

Sonuç olarak; göğüs deformitesinin meme büyütmeye engel olmadığını ama ince bir işçilik gerektirdiğini, ağır vakaların ise silikondan önce düzeltme ameliyatı olması gerektiğini toparlamış olduk.

KaydetKaydet

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here